Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وب‌ام‌دی گرچه آنتی‌بیوتیک‌ها یک وسیله عمده مقابله با عفونت‌های باکتریایی هستند، همچنین می‌توانند باکتری‌های مفید روده را از بین ببرند و باعث اسهال، التهاب و عفونت‌های وخیمی مانند عفونت با باکتری «کلستریدیوم دیفیسیل» شود. مصرف گسترده آنتی‌بیوتیک‌ها همچنین با انتشار میکروب‌های مقاوم در سراسر جهان همراهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از پزشکان «پروبیوتیک‌ها» را برای حل این مشکل تجویز می‌کنند، اما آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند بر پروبیوتیک‌ها هم اثر بگذارند.

این پژوهشگران می‌گویند میکروب‌های روده به صورت مجموعه‌ای کاملا متنوع درمی‌آیند که کارکردهای مهمی را در بدن شما ایجاد می‌کند. 

مشکل هنگامی آغاز می‌شود که مداخلاتی مانند تجویز داروها یا رژیم‌های خاص بر ترکیب این مجموعه میکروب‌های مفید یا «میکروبیوم» اثر می‌گذارند و وضعیتی تغییریافته ایجاد می‌کنند که «دیس‌بیوزیس» (dysbiosis) در این وضعیت برخی از گروه‌های میکروبی ناپدید می‌شوند و فعالیت متابولیکی برخی دیگر افزایش پیدا می‌کند. این عدم تعادل ممکن است به مشکلات پزشکی گوناگونی منجر شود.

این پژوهشگران معتقدند که با استفاده از یک «درمان زیستی زنده» یعنی یک سویه باکتری مهندسی‌شده ممکن است بتوان راه حل دیگری پیدا کرد. آنها سویه‌ای از باکتری «لاکتوکوکوس لاکتیس» را که خوردن آن برای انسان‌ها بی‌خطر است و اغلب در تولید پنیر استفاده می‌شود، برای وارد کردن آنزیمی به بدن استفاده کردند که می‌تواند آنتی‌بیوتیک‌های از نوع بتا لاکتام را تجزیه کند.

بسیاری از آنتی‌بیوتیک‌هایی که به طور گسترده تجویز می‌شوند، از جمله پنی‌سیلین، آمپی‌سیلین و آموکسی‌سیلین از نوع بتالاکتام هستند.

این پژوهشگران با استفاده از ویرایش ژنی در چگونگی ساختن این آنزیم بوسیله این سویه تغییراتی ایجاد کردند تا مانع از انتقال این توانایی به باکتری‌های دیگر شوند. به عبارت دیگر، این درمان جدید اثرات زیانبار این نوع آنتی‌بیوتیک‌ها را کاهش می‌دهد و در عین حال به آنها اجازه می‌دهد بر ضد عفونت‌ها موثر واقع شوند.

در بررسی که این پژوهشگران در موش‌ها انجام دادند، دریافتند که این باکتری‌ مهندسی‌شده «به طور قابل‌توجهی» آسیب ناشی از آنتی‌بیوتیک آمپی‌سلین را کاهش می‌دهد و میکروب‌های مفید روده پس از سه روز از مصرف آنتی‌بیوتیک بازیابی می‌شوند. این سویه باکتری مهندسی‌شده همچنین باعث شد که ژن‌های مقاومت در برابر آنتی‌بیوتیک با احتمال کمتری در میکروبیوم روده وجود داشته باشند و مانع از دست رفتن میکروب‌هایی شد که با باکتری زیانبار «کلستریدیوم دیفسیل» مبارزه می‌کنند. برعکس، موش‌هایی که فقط آنتی‌بیوتیک دریافت کرده بودند، به مقدار بسیار بیشتری میکروب‌های مفید روده را از دست دادند و میزان‌های بالاتری «کلستریدیوم دیفسیل» در روده داشتند.

این گروه پژوهشگران اکنون بر روی گونه‌ای از این درمان کار می‌کنند که می‌توان آن را در انسان‌هایی که در معرض خطر بالای دچار شدن به بیماری‌های ناشی از «دیس‌بیوزیس روده» به علت مصرف آنتی‌بیوتیک هستند، به کار برد. در نهایت، آنها امیدوارند که این درمان را بتوان برای هر کسی به کار برد که برای عفونت‌های باکتریایی آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کند

کد خبر 670008 برچسب‌ها باکتری آنتی‌ بیوتیک بیماری گوارشی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: باکتری آنتی بیوتیک بیماری گوارشی آنتی بیوتیک ها مهندسی شده عفونت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۹۷۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟

الهه جعفرزاده: طبق تحقیقات اخیر، بین مصرف روزانه آجیل و کاهش خطر افسردگی ارتباط وجود دارد. به گفته کارشناسان، آجیل حاوی مواد مغذی خاصی است که می‌تواند به ارتقای سلامت روان کمک کند. این تحقیقات بیانگر آن است که خوردن یک مشت آجیل (۳۰ گرم) در روز با کاهش ۱۷ درصدی خطر ابتلا به افسردگی مرتبط است.

یک وعده آجیل می‌تواند شامل: ۱۰ عدد گردو، ۲۰ عدد بادام، ۳۰ عدد پسته و ۱۵ بادام هندی باشد.

طی سال‌های اخیر تحقیقات زیادی روی تأثیر عمیق عادات غذایی ما بر سلامت ذهن و روان تأکید داشته‌اند؛ که یکی از پررنگ‌ترین آنها به ارتباط قوی میان روده و مغز اشاره می‌کند و نقش کلیدی تغذیه در سلامت روانی را برجسته می‌کند.

بیشتر بخوانید:

سلامت روده چه ربطی به سلامت روانی دارد؟/ این مطلب را حتما بخوانید

به گفته محققان، افرادی که در رژیم غذایی خود آجیل بیشتری می‌خورند، ممکن است در سایر رفتارهای سالم نیز پیشرو باشند و عاداتی مانند ورزش و بهداشت خواب را نیز مدنظر قرار دهند. بدین ترتیب طبیعی است که خطر ابتلا به اختلالات خلقی در آنها کاهش یابد.

کدام یک از اجزای آجیل به کاهش خطر افسردگی کمک می‌کنند؟

نتایج نشان می‌دهد مواد مغذی موجود در انواع آجیل می‌تواند به بدن کمک کند تا استرس را بهتر مدیریت کند، سلامت روده را بهبود بخشد و سلامت مغز را تقویت کند. از این رو، خوردن آجیل می‌تواند یک استراتژی غذایی مفید برای پیشگیری و مدیریت افسردگی باشد.

به طور مثال:

گردو و امگا ۳

گردو به دلیل محتوای بالای امگا ۳ معروف است. امگا ۳ که برای عملکرد و رشد مغز ضروری است، اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارد و به طور بالقوه خطر افسردگی را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گردو با تأثیر بر ایجاد و عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی تنظیم‌کننده خلق و خو، مانند سروتونین و دوپامین، ممکن است به بهبود خلق و خو و کاهش علائم افسردگی کمک کند.

هم‌چنین یک مطالعه در سال ۲۰۲۳ نشان داد که مصرف مکمل امگا ۳ با بهبود قابل توجه علائم افسردگی در افراد مبتلا به افسردگی خفیف تا متوسط مرتبط است.

بادام هندی و تریپتوفان

بادام هندی به دلیل داشتن محتوای بالای تریپتوفان و پتانسیل خود در کاهش علائم افسردگی بسیار مورد توجه است. تریپتوفان یک آمینو اسید است که به عنوان پیش‌ساز سروتونین عمل می‌کند و می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد، به طور بالقوه نرخ افسردگی را کاهش دهد و هم‌چنین در تنظیم خواب نقش داشته باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که اثرات ضد افسردگی تریپتوفان ممکن است ناشی از تأثیر مثبت آن بر التهاب عصبی، استرس مزمن و اختلال در تنظیم میکروبیوم روده باشد.

بادام و اسیدهای فنولیک

بادام سرشار از اسیدهای اولیک است؛ که در مطالعات اخیر نتایج امیدوارکننده‌ای در کاهش رفتارهای شبه‌افسردگی داشته است. از دیگر آجیل‌های دارای این ترکیبات می‌توان به گردو و پسته اشاره کرد. این ترکیبات می‌توانند بر سیستم‌ها و عملکردهای مختلف بدن، از جمله متعادل کردن سطح استرس، کمک به تشکیل سلول‌های عصبی و تأثیر مثبت بر سلامت روده تأثیر بگذارند؛ که همگی از عوامل ضروری برای سلامت روان هستند.

سایر مواد مغذی موجود در آجیل

ویتامین E: آنتی اکسیدانی است که می‌تواند به محافظت از سلول‌های مغز در برابر استرس اکسیداتیو کمک کند.

منیزیم: یک ماده معدنی است که در عملکرد انتقال‌دهنده‌های عصبی نقش دارد و به تنظیم خلق و خو کمک می‌کند.

هم استرس اکسیداتیو و هم کمبود منیزیم در ایجاد اختلالات خلقی، از جمله افسردگی، نقش دارند.

چربی‌های تک غیراشباع و چند غیراشباع: منابع چربی سالمی که برای حفظ یکپارچگی ساختاری سلول‌های مغز و حمایت از ارتباط بین نورون‌ها ضروری هستند.

فیبر غذایی: به تقویت میکروبیوم روده کمک می‌کند. آجیل، علاوه بر فیبر بالا، دارای شاخص گلیسمی پایینی است؛ به این معنی که باعث افزایش سریع سطح قند خون نمی‌شود. پایدار بودن سطح قند خون با تنظیم بهتر خلق و خو و کاهش خطر علائم افسردگی مرتبط است.

بیشتر بخوانید:

تغذیه چطور بر سلامت روان تأثیر می‌گذارد؟/ غذاهای شیرین شما را افسرده می‌کنند با مصرف این خوراکی‌ها آلزایمر نمی‌گیرید چرت بزنید، اما کوتاه/ چرت‌ طولانی، شما را در معرض این دو مشکل بزرگ سلامت قرار می‌دهد افسردگی تابستانی؛ چگونه درمانش کنیم؟

منبع: healthline

۴۷۲۳۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1897127

دیگر خبرها

  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • تزریق این دارو فقط در بیمارستان انجام شود
  • اثرات مقاومت در آن سوی آتلانتیک
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد