Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، جمعیتی از باکتری‌ها و میکروب‌ها که در روده ما زندگی می‌کنند میکروبیوم روده نامیده می‌شوند. در روده دو دسته باکتری‌های مفید (غیربیماری‌زا) و مضر (بیماری‌زا) زندگی می‌کنند. هرگاه نسبت باکتری‌های مضر به مفید زیاد شود، خطر بروز بیماری‌ها افزایش می‌یابد.

روزهای دوم تا نهم خرداد به عنوان هفته سلامت گوارش نامگذاری شده است و امسال به موضوع «میکروبیوم و دستگاه گوارش» پرداخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انجمن متخصصان گوارش و کبد به این مناسبت در مناطقی مانند تهران، قم، مازندران، گیلان، گلستان، کرمان، فارس، اصفهان، کردستان و خوزستان برنامه‌های علمی برگزار می‌کند.

شهرام آگاه، رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران و فوق تخصص گوارش و کبد، با اشاره به این‌که عمده میکروبیوم‌ها شامل باکتری‌ها و میکروب‌ها در دستگاه گوارش به ویژه در روده بزرگ زندگی می‌کنند، گفت: مشخص شده است که این میکروب‌ها در بدن انسان‌ها روی سیستم‌های مختلف از جمله سیستم ایمنی، آلرژی‌ها، التهاب در بدن و سرطان نقش دارند.

وی درباره این‌که این میکروب‌ها از کجا می‌آیند، توضیح داد: بدن نوزادان فاقد میکروب است و به دنبال تولد و نوشیدن شیر مادر و تماس با محیط پیرامون، میکروب‌ها وارد بدن نوزاد می‌شوند.

اهمیت وجود میکروبیوم در بدن چیست

آگاه در مورد اهمیت وجود میکروبیوم در بدن گفت: وجود این میکروب در بدن برای سلامتی مفید است. این میکروب‌ها بعضی از مواد غذایی از جمله مواد حاوی فیبر را که در سبزی، میوه و حبوبات قرار دارد تخمیر می‌کنند. این مواد تخمیری در سلامت روده بزرگ تاثیر مثبت و مهمی دارد و به بقای سلول‌های روده کمک می‌کند.

این فوق تخصص گوارش و کبد بیان کرد: از طرفی این تخمیر روی جذب عناصری مانند کلسیم، منیزیم و روی تاثیر مثبت دارد. همچنین میکروبیوم به دفع فلزات سنگین مانند جیوه، سرب و آرسنیک کمک می‌کند.

وی افزود: متابولیسم بدن تحت تاثیر این میکروب‌ها قرار دارد به نحوی که میکروبیوم افراد چاق با افراد لاغر تفاوت دارد و مصرف بعضی از میکروب‌های مفید «پروبیوتیک» می‌تواند در درمان چاقی موثر باشد.

بیماری‌های دستگاه گوارش که تحت‌تاثیر میکروبیوم هستند

رئیس مرکز تحقیقات کولورکتال دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: سرطان گوارش به ویژه سرطان کولون، بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر، بیماری التهاب روده‌ای، سوء‌هاضمه و اسهال به دنبال مصرف آنتی‌بیوتیک از جمله بیماری‌هایی‌اند که تحت‌تاثیر این میکروب قرار دارند.

وی با اشاره به این‌که افراد مبتلا به سرطان کولون در برابر افراد سالم، میکروبیوم متفاوتی دارند، ادامه داد: بررسی‌ها نشان می‌دهد هم در حیوانات آزمایشگاهی هم در انسان‌ها مصرف بعضی پروبیوتیک‌ها حاوی میکروب‌های مفیدند و احتمال ابتلا به سرطان کولون را کاهش می‌دهند.

این فوق تخصص گوارش و کبد تصریح کرد: نقش میکروبیوم در علائم بیماری سندرم روده تحریک‌پذیر و تاثیر پروبیوتیک‌ها در کاهش علائم این بیماری مورد علاقه و توجه بوده است. مطالعات فراوانی نشان می‌دهد اثر رژیم غذایی در کاهش علائم این بیماری و اثر مثبت محصولات پروبیوتیک‌ها ناشی از اثر میکروبیوم‌هاست.

آگاه یادآور شد: بیماری التهاب روده‌ای شامل بیماری کولیت اولسروز و کرونز تحت‌تاثیر میکروب‌های روده هستند. اثر رژیم غذایی، داروها و پروبیوتیک‌ها به دلیل تاثیر در این میکروب‌ها می‌تواند در کاهش علائم بیماری موثر باشند.

وی افزود: مطالعات جدید نشان می‌دهد بعضی از سویه‌های باکتری در پروبیوتیک‌ها می‌توانند در کاهش علائم سوء‌هاضمه هم موثر باشند.

نحوه افزایش میکروب‌های مفید در دستگاه گوارش 

این فوق تخصص گوارش و کبد درباره نحوه افزایش میکروب‌های مفید در دستگاه گوارش گفت: رژیم غذایی مناسب حاوی فیبر فراوان مانند سبزی، میوه، مواد طبیعی و ارگانیک و پرهیز از مصرف فست‌فودها و چربی حیوانی زیاد میکروب‌های مفید را افزایش می‌دهد.

آگاه خواب کافی را یکی دیگر از موارد افزیش‌دهنده میکروبیوم اعلام کرد و افزود: خواب مناسب و کافی (۶ تا ۸ ساعت در شبانه‌روز) و همچنین پرهیز از شب‌بیداری و روزخوابی در رشد طبیعی میکروبیوم تاثیر بسیار مناسبی دارد.

وی اظهار کرد: ورزش و تحرک بدنی کافی، میکروبیوم روده و سوخت‌وساز بدن را بهتر می‌کند. ورزش مجموعه‌ای از ورزش‌های هوازی، قدرتی و استقامتی را شامل می‌شود.

آگاه با اشاره به این‌که پرهیز از مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک‌ها سبب تکثیر میکروبیوم می‌شود، توضیح داد: مصرف رژیم غذایی حاوی میکروب‌های مفید مانند لبنیات، ماست و دوغ پروبیوتیک در این موضوع موثر است.

نتیجه کلی آن‌که میکروبیوم به ویژه میکروب‌های دستگاه گوارش در حیات و سلامت انسان‌ها نقش اساسی دارند و باید به بهبود این مجموعه مهم کمک کرد.

کد خبر 515732 برچسب‌ها باکتری بیماری - میکروب بیماری گوارشی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: باکتری بیماری میکروب بیماری گوارشی فوق تخصص گوارش و کبد میکروب های مفید کاهش علائم میکروب ها پروبیوتیک ها دستگاه گوارش رژیم غذایی باکتری ها تحت تاثیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۹۸۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید

به گزارش خبرآنلاین؛ احمد اسماعیل زاده روز شنبه در ششمین روز از هفته پویش تغذیه سالم با محوریت افزایش مصرف لبنیات، با تاکید بر مصرف لبنیات برای بهبود سلامتی بدن، اظهار کرد: ماست یکی از محبوب ترین غذاهای تخمیری در جهان به خصوص در خانواده های ایرانی است و به دلیل مزه و فواید سلامتی از مقبولیت گسترده ای در مصرف کنندگان برخوردار است و می توان از آن در کنار غذای اصلی و یا به عنوان میان وعده در طول روز استفاده کرد.

سلامت نیوز در خبری نوشت:وی با بیان اینکه ماست منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین آ ، ویتامین ب ۲ و ویتامین ب ۱۲ به شمار می‌رود، افزود: ماست می تواند پروتئین های با ارزش بیولوژیکی بالا و اسیدهای چرب ضروری را نیز فراهم کند؛ بنابراین، ماست یک غذای مغذی و یک حامل پروبیوتیک عالی است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ماست از تخمیر و اسیدی شدن شیر توسط باکتری های زنده، معمولاً لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس تولید می شوند، این فرآیند منجر به یک محصول لبنی با افزایش ماندگاری می شود.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت این باکتری ها منجر به افزایش فواید مغذی این ماده غذایی شده است، نتایج مطالعات نشان می دهد که مصرف ماست عملکرد سیستم ایمنی را از طریق وجود همین باکتری ها طی مکانیسم هایی در روده بهبود می بخشد، مواد فعال زیستی ماست با تعدیل میکروبیوتای روده، سد روده و ایمونوسیت‌ها در روده و سایر بافت‌ها بر سیستم ایمنی تأثیر می‌ گذارند.

اسماعیل زاده اضافه کرد: مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می دهند که افزایش مصرف ماست با کاهش نشانگرهای زیستی در گردش التهاب مزمن مرتبط است. همچنین نشان می دهند مصرف ماست می تواند از عفونت جلوگیری کند و بیماری های گوارشی را بهبود بخشد.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه ماست های غنی شده با ویتامین دی در تقویت سیستم ایمنی تاثیرگذار هستند، گفت: ویتامین دی به دلیل پتانسیل آن برای پیشگیری از بیماری هایی مانند سرماخوردگی و آنفولانزا نیز مناسب است، لذا توصیه می شود، در کنار وعده های غذایی خود ماست مصرف کنید تا به تقویت سیستم ایمنی خود و سلامت دستگاه گوارش کمک کنید.

پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم با هدف آگاهی بخشی آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفیه شده یُددار و افزایش مصرف لبنیات با شعار "انتخاب همه، نمک کم اما تصفیه شده یُد دار" برای هفته اول و شعار "از کودکی تا پیری، لبنیات دوست سلامتی" برای هفته دوم، از تاریخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاری ادامه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903981

دیگر خبرها

  • «انسان و فناوری» در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • مصرف روزانه یک مشت آجیل چه فوایدی دارد؟
  • تاثیر منفی صدای ترافیک بر سلامتی بدن
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • آیا استفاده از گوشی‌های هوشمند نوجوانان را افسرده می‌کند؟
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • افزایش میزان حمایت از بیماران تالاسمی با تأسیس صندوق بیماری‌های نادر و صعب‌العلاج
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان