Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@10:12:41 GMT

پروبیوتیک‌ها، مفید یا مضر؟

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۱۳۲۳

پروبیوتیک‌ها، مفید یا مضر؟

خبرگزاری آریا - در سال‌های اخیر شواهدی مبنی بر نقش پروبیوتیک‌ها در سلامت و ارتقاء سیستم ایمنی بدن به‌دست آمده است. محققان بر این اعتقاد هستند که آن‌ها در فرایندهای پایه‌ای مانند تولید ویتامین‌ها، تکامل سیستم ایمنی و دفاع بدن در برابر باکتری‌های بیماری‌زا نقش دارند.
به گزارش خبرگزاری آریا از ایرنا، هرچند مطالعات و بررسی ها در مورد نقش اصلی و سازنده پروبیوتیک‌ها در اعضای مختلف بدن به خصوص روده همچنان ادامه دارد اما محققان دریافتند که این باکتری ها نقش مهمی در حفظ و ارتقاء عملکرد و سلامت بدن دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باکتری‌های زنده متعددی در روده زندگی می‌کنند که شامل باکتری‌های خوب، بد و خنثی هستند. پروبیوتیک‌ها، باکتری های خوب هستند که با کاهش آن‌ها، افراد در معرض ابتلا به برخی بیماری‌ها قرار می‌گیرند.
پروبیوتیک چیست؟
پروبیوتیک از واژه لاتین «پرو» به معنای «برای» و «بیوتیک» از کلمه یونانی «بایوس» به معنی «زندگی» مشتق شده است که معنی این کلمه می شود، برای زندگی.
به عبارت ساده‌تر پروبیوتیک‌ها، میکروب‌ها، مخمرها و باکتری‌های مفید و خوب هستند که به حفظ سلامتی انسان کمک می‌کنند و به طور طبیعی در بدن هستند.
پروبیوتیک‌ها همچنین به طور طبیعی در برخی محصولات غذایی مانند کفیر وجود دارند و می توان محصولات غذایی و مکمل ها را با این باکتری‌های مفید، غنی کرد و حتی می توان از آن‌ها به عنوان داروی کمکی استفاده کرد.
ارتقاء سیستم ایمنی بدن از شاخص‌های اصلی پروبیوتیک‌ها
محمدرضا پورشفیع عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران در این مورد گفت: یکی از شاخص‌های مهمی که اغلب محققان این حوزه آن را قبول دارند، ارتقاء سیستم ایمنی بدن براثر وجود پروبیوتیک‌ها است.
وی اظهار داشت: در صورت وجود پروبیوتیک‌ها در بدن، انتظار داریم که بیماری‌ها دیرتر به سراغ افراد بیایند یا بهبودی بیماران سریع رخ دهد که هر 2 صورت به نفع مردم است.
پورشفیع با اشاره به اینکه پروبیوتیک‌ها سبب ارتقاء سیستم ایمنی بدن می‌شوند، افزود: این موضوع در مقابله برخی افراد با عفونت‌ها و بیماری ها نقش بسزایی دارد. هرچند با توجه به متفاوت بودن فیزیولوژی بدن، این تاثیر متفاوت می باشد اما اغلب محققان بر نقش این باکتری ها در مقابله با برخی عفونت ها و بیماری ها تاکید دارند.
برخی ویتامین‌های بدن توسط پروبیوتیک‌ها تولید می‌شود
این عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران افزود: برخی ویتامین‌های بدن توسط پروبیوتیک ها تولید می‌شوند که می‌توان به ویتامین های B12 و K اشاره کرد.
وی همچنین به عوارض کمبود این ویتامین در بدن اشاره کرد و گفت: ویتامین B12 در تولید گلبول های قرمز خون نقش مهمی دارد و اگر بدن دچار کمبود این ویتامین شود، فرد دچار کم خونی می شود.
پورشفیع، یکی از مشکلات برخی از جوامع امروزی را کم خونی اعلام کرد و گفت: با تامین پروبیوتیک به اندازه مناسب، در این افراد می توان از ابتلا آنان به بیماری کم خونی جلوگیری کرد.
در همه جای بدن پروبیوتیک داریم
وی ادامه داد: در همه جای بدن از جمله روده، چشم، دست و گوش پروبیوتیک وجود دارد که به طور مثال با کاهش آنها در گوش افراد ممکن است دچار عفونت گوش شوند که در سایر اعضای بدن هم اینطور است.
پورشفیع با اشاره به اینکه تعدادی پروبیوتیک ها در روده خیلی زیاد است، بیان داشت: در روده صدها نوع باکتری وجود دارد که از لحاظ تنوع و تعداد باکتری ها بیشتر از سایر ارگان های بدن است به همین دلیل، روده ملاک خوبی برای بررسی های نقش پروبیوتیک است.
وی گفت: پروژه عظیمی در آمریکا در زمینه الگوی پروبیوتیک ها در حال انجام است تا پس از بررسی‌های محققان الگوی پروبیوتیک‌ها در بدن مشخص شود.
15 تا 20 درصد محصولات داروخانه‌های کشورهای پیشرفته، پروبیوتیک هستند
وی به تولید محصولات پروبیوتیک در کشورهای پیشرفته اشاره کرد و گفت: امروزه در خیلی از کشورهای پیشرفته بین 15 تا 20 درصد محصولات موجود داروخانه های شان، محصولات پروبیوتیکی هستند.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران افزود: اقشار مختلف جامعه اعم از نوزداران، کودکان، میانسالان و بزرگسالان به جای استفاده از محصولات شیمیایی، می توانند از این محصولات استفاده کنند.
وی، تهیه قرص یا شربت پروبیوتیک برای کاهش التهاب روده‌ای را یکی از محصولات تولید شده در این زمینه اعلام کرد و گفت: کشورهای پیشرفته در تلاش هستند تا از این باکتری ها برای درمان برخی بیماری ها استفاده کنند.
پورشفیع افزود: در صورت تحقق این هدف مهم، محصولات حوزه بهداشت و درمان از شیمیایی به ارگانیک، سوق پیدا می کند که این موضوع، اتفاق مهمی برای حفظ و ارتقا سلامتی مردم است.
وی اظهار داشت: در کشور ما همچنان به سمت مصرف داروهای شیمیایی پیش می رویم که این روند باید تغییر یافته و مردم به جای داروهای شیمیایی، از محصولات پروبیوتیک استفاده کنند.
پورشفیع تاکید کرد که ما محصولات پروبیوتیک را فقط به ماست محدود کردیم که این موضوع درستی نیست و باید محصولات تولید شده در این زمینه در اختیار مردم قرار گیرد.
روند تحقیقات و پژوهش در حوزه پروبیوتیک باید شتاب گیرد
وی اظهار داشت: ما کارهایی در زمینه تحقیق و پژوهش انجام دادیم که این روند باید شتاب بیشتری گیرد تا مانند برخی از علوم مانند نانو و بایو تکنولوزی از قافله جهانی، عقب نمانیم.
پورشفیع به انتشار 7 یا 8 مقاله از محققان ایرانی در نشریات بین المللی در حوزه پروبیوتیک اشاره کرد و گفت: هر چند این تعداد مقالات محققان ایرانی در دنیا منتشر شده اما این وضعیت باید با شتاب بیشتری ادامه پیدا کند.
وی افزود: باتوجه به بودجه و امکانات موجود، وضعیت نسبتا خوبی در این زمینه داریم اما برای انجام تولیدات و عملیاتی شدن موضوعات متنوع در این زمینه، نیاز به حمایت و پشتیبانی داریم.
عضو هیات علمی انستیتو پاستور ایران افزود: دانشمندان ما دانش فنی خوبی در این زمینه دارند اما باید بودجه کافی و امکانات مناسب در اختیار آنان قرار گیرد تا شاهد دستاوردهای خوبی در این زمینه باشیم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، دکتر فاطمه عندلیب متخصص پوست و مو در سایت خود اظهار داشت: به همان اندازه که داشتن پوست شاداب و شفاف نشانه سلامتی آن است، پوست خشک و شکننده، ظاهر شما را نازیبا می کند. یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن درگیر هستند، خشکی پوست است. این اتفاق معمولاً با افزایش سن و استفاده بیش از حد از محصولات آرایشی و شوینده های غیر استاندارد به وجود می آید. آبرسانی پوست یکی از مراحل روتین مراقبت از پوست است که منجر به از بین رفتن خشکی پوست و حفظ طراوت و شادابی آن می گردد.

بیشتر بخوانید: باورهای غلط درباره مراقبت از پوست

کرم آبرسان و مرطوب کننده به هیچ عنوان تنها به پوست خشک تعلق ندارند و در واقع هر تیپ پوستی برای سلامت بیشتر و حفظ بافت شاداب به آبرسانی نیاز دارد. به همین دلیل، قرار دادن یک کرم آبرسان خوب در روتین پوستی، منجر به مراقبت هرچه بیشتر از پوستتان خواهد شد. کرم آبرسان پوست محصولی محلول در آب، فاقد الکل و حاوی مواد مغذی است که به بازسازی آب بدن، حفظ رطوبت در پوست و رفع خشکی آن کمک می کند. کرم های آبرسان به سلول های پوست اجازه می دهند تا رطوبت و آب را جذب کنند و باعث درخشندگی پوست شوند.

آبرسان ها اغلب حاوی محصولات یا ترکیباتی تحت عنوان Humectants مثل هیالورونیک اسید، گلیسیرین و ترکیبات گلیکولی هستند که ازنظر ساختاری برای جذب مولکول های آب از پوست یا هوا طراحی شده اند. درواقع این محصولات ترکیباتی آب دوست هستند که باعث شکل گیری سریع مولکول های آب و هیدروژن می شوند. Humectants یا جاذب رطوبت ها نه تنها می توانند آب را از محیط اطراف بیرون بکشند بلکه می توانند آن را از لایه های عمیق تر پوست مانند درم به لایه های بالایی پوست بکشانند.

کرم آبرسان چیست؟

کرم آبرسان پوست حاوی مواد آبرسانی است که در جذب رطوبت و آب به سطح پوست مؤثر هستند. کرم های آب رسان، به دلیل بهره مندی از ترکیبات هومکتانت، نظیر گلیسیرین و هیالورونیک اسید، برای پوست های دی هیدراته یا کم آب کاربرد دارند. هومکتانت ها را می توان ترکیبات جاذب رطوبت نامید؛ چرا که از طریق جذب رطوبت هوا وارد عمل می شوند و در مواردی حتی از رطوبت لایه های عمقی تر پوست وام می گیرند.

چرا باید از کرم آبرسان استفاده کنیم؟

استفاده منظم از کرم آبرسان مناسب، باعث تقویت پوست می شود.

استفاده از این کرم، مهمترین قدم برای حفظ آب لایه اپیدرم پوست است.

به شفاف شدن پوست کمک شایانی کرده و به مرور لک ها را کمرنگ می کند.

کرم آبرسان، عمق چین و چروک ها را کم کرده و چروک های سطحی را از بین می برد.

درخشندگی را به پوست شما باز می گرداند.

مانند یک لایه محافظ، از نفوذ عمیق تر آلودگی های هوا به پوست جلوگیری می کند.

از گشاد شدن منافذ پوست جلوگیری کرده و پوست شما را صاف نشان می دهد.

از طریق کنترل PH پوست به کاهش جوش و آکنه پوستی کمک می کند.

چطور به بهترین شکل از کرم آبرسان استفاده کنیم؟

با شوینده مناسب پوست خود را بشویید. بهتر است هنگام شستشو از آب داغ استفاده نکنید.

با یک پارچه نخی پوست خود را خشک کنید اما بهتر است مقدار از رطوبت همچنان روی پوست بماند.

به اندازه یک نخود کرم آبرسان را برداشته روی دست خود بگذارید و بعد با ضربات آهسته آن را به صورت و پوست خود بمالید.

سپس جهت جذب بهتر به صورت دورانی صورت و پوست خود را ماساژ دهید.

آیا کرم آبرسان پوست من را روشن تر می کند؟

آبرسانی به پوست باعث شفافیت پوست شما شده و همین مورد تیرگی و لک های آن را به مرور زمان محو می کند. البته تمام این موارد در گرو آن است که آبرسان درستی را انتخاب و نحوه استفاده از آبرسان را بیاموزید.

تأثیر کرم آبرسان بر لک صورت

کرم های آبرسان به واسطه ترکیباتی که دارند به روشن تر شدن پوست کمک میکنند که در نتیجه آن کم رنگ شدن یا محو کامل لک پوستی را شاهد خواهیم بود. این محصولات با ایجاد یک لایه اضافی روی سطح پوست از ورود عوامل جدید و مخرب جلوگیری میکنند و در نتیجه اجازه بروز جوش، آکنه یا لک های جدید و … را نمیدهند.

استفاده از کرم آبرسان چه عوارضی دارد؟

هیدراته نگه داشتن پوست صورت برای تمام پوست ها واجب است و برای پوست ضرر ندارد. البته که استفاده از برند نامعتبر می تواند برای پوست شما مشکل ایجاد کند؛ اما به صورت کلی این کرم پوست شما را همیشه آبرسانی شده و مرطوب نگه می دارد و از خشک شدن آن و افتادن چین و چروک روی آن محافظت می کند.

منبع:سلامت نیوز

انتهای پیام/

کد خبر: 1229678 برچسب‌ها دانستنی ها

دیگر خبرها

  • عکس | بوی گل، عطر گلاب | روز ملی گل محمدی و گلاب
  • ۴ سبزی مفید برای سم‌زدایی بدن
  • آیا می‌دانستید تابلو شعر طلا هم سفارشی سازی می‌شود؟
  • قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت
  • طرز تهیه ۲ معجون فوق‌العاده برای درمان درد و پوکی استخوان
  • الکترونیک سبز می‌شود/ ابداع نانوسیم‌هایی که از هوا برق تولید می‌کنند 
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • چند نوع تست لاستیک وجود دارد؟
  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • استفاده از آبرسان چگونه پوست را روشن می‌کند؟